Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Beneficiile uleiului esential de cedru

Beneficiile uleiului esential de cedru

Uleiul esențial de cedru este un tip de ulei esențial utilizat frecvent în aromaterapie. Cu o aromă bogată și lemnoasă, se spune că uleiul esențial de cedru oferă o varietate de beneficii pentru sănătatea mentală și fizică.

În aromaterapie, inhalarea aromei uleiului esențial de cedru (sau absorbirea uleiului esențial de cedru prin piele) se crede că transmite impulsuri nervoase unei regiuni cerebrale implicate în controlul emoțiilor. 

Se consideră că cedrul din Himalaya (Cedrus deodara) și cedrul Atlas (Cedrus atlantica) sunt primele uleiuri esențiale care au fost vreodată distilate. Înregistrările antice arată că acest ulei esenţial a avut o gamă largă de întrebuinţări, inclusiv medicamente, produse cosmetice și tămâie.

Beneficii asupra sănătăţii

1. Reumatism şi artitrită

Artrita și reumatismul sunt tipuri de dureri articulare, însoțite cel mai frecvent de inflamație. Există peste 100 de tipuri diferite de artrită. Datorită calităților antiinflamatoare ale cedrului, uleiul esenţial este adesea folosit pentru a trata rigiditatea și durerile articulațiilor.

Metode de folosire:

Adăugă 5 picături de ulei esențial de lemn de cedru în apa de baie.
Amestecă 8 picături de ulei din lemn de cedru cu un ulei purtător și masează în zonele sensibile.

2. Insomnie

Uleiul esențial de cedru are proprietăți sedative naturale care pot combate insomnia. Aroma sa influenţează eliberarea de serotonină, care se transformă în melatonină și încurajează somnul odihnitor și o minte pașnică. 

Metode de folosire:

Pune câteva picături de ulei de cedru pe faţa de pernă, astfel încât să poţi inspira aroma toată noaptea.
Foloseşte uleiul de cedru în difuzorul camerei pentru a umple aerul cu aroma sa.

3. Răni minore

Uleiul esențial de cedru are proprietăți antiseptice, care pot ajuta la tratarea rănilor minore și a afectării pielii. Împiedică infecția și toxinele să intre în organism.

Metode de folosire:

Creează-ți propriul balsam adăugând câteva picături de ulei de cedru în uleiul de nucă de cocos și masează-l ușor pe rană.

4. Atenuarea durerii

Uleiul esențial de cedru are proprietăți antiinflamatoare și analgezice. Studiile au demonstrat că acest ulei esenţial reduce durerea și inflamația.

Metode de folosire:

Aplică  5 picături de ulei esențial de lemn de cedru în apa fierbinte din cadă.
Amestecă 8 picături ulei de lemn de cedru cu 4 linguriţe de ulei purtător.

5. Căderea părului

Uleiul de cedru întărește și stimulează foliculii de păr și stimulează îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul scalpului. Cercetările privind utilizarea uleiurilor esențiale pentru pacienții cu alopecie confirmă faptul că uleiul esențial din lemn de cedru în combinație cu cel de rozmarin, lavandă și cimbru are un efect sigur și semnificativ asupra unui procent ridicat de persoane care au folosit amestecul.

6. Îmbunătăţirea memoriei 

Conform unor studii recente, uleiul esențial din lemn de cedru îmbunătățește concentrarea și reduce simptomele ADHD la copii.

7. Vindecă acneea

Uleiul esențial de cedru poate ajuta la protejarea și vindecarea pielii împotriva acneei inestetice. Inhibă înfundarea porilor și îi protejează de invazia de particule toxice și bacterii!

8. Întăreşte musculatură şi tonifică pielea

Uleiul esențial de cedru are proprietăți naturale astringente și poate fi folosit la masaj pentru a stimula elasticitatea pielii. Ba chiar mai mult,  poate îmbunătăți musculatura, făcând-o mai fermă și revigorată.

9. Diuretic natural

Uleiul esenţial de cedru este un diuretic natural și poate trata o serie de afecțiuni, inclusiv hipertensiunea arterială, infecțiile tractului urinar și eliminarea toxinelor din sânge. Fiind un diuretic, îmbunătățește frecvența urinării, care funcționează ca un remediu pentru eliminarea excesului de apă, toxinele precum acidul uric și grăsimile din organism. Toxinele și apa în plus acumulată în organism sunt cauzele principale din spatele bolilor menționate mai sus.

Beneficii emoţionale

Nu numai corpul are de beneficiat de pe urma utilizării uleiului esențial de cedru!  Emoțional, se spune că lemnul de cedru are un efect de împământare şi calmare asupra sistemului nervos. Se crede că are efectul spiritual al reunirii. Poate ajuta oamenii să se simtă puternici și încrezători în ei înșiși, să fie conştienţi de susținerea celor din jur. Se spune că ajută la deschiderea chakrei inimii. 

În acest fel, poate ajuta persoanele care au tendința de a se ascunde, de a-și ține obiectele aproape de piept. Poate ajuta la crearea unui sentiment de dezvoltare a relațiilor sănătoase sau poate oferi unei persoane puterea de a-și examina luptele externe sau interne.