Left Continua cumparaturile
Comanda ta

Nu exista produse in cos

Transport gratuit pentru comenzi peste 250 RON
Aromaterapia in sezonul actual

Aromaterapia in sezonul actual

Încă de la începutul lunii martie, mulți oameni s-au confruntat cu emoţii negative, care pot avea un impact profund asupra vieții și a stării de spirit. Cu ajutorul aromaterapiei putem înlocui frica cu speranţă şi iubire! Iată câteva modalităţi prin care te pot ajuta uleiurile esenţiale să treci cu bine peste această perioadă.

Cum te pot ajuta uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale şi componentele acestora sunt utilizate pe scară largă în preparatele farmaceutice şi în produsele cosmetice, ca şi conservanți alimentari, potențatori ai aromelor, în medicina tradițională și complementară, în aromaterapie și în industria spa.

Uleiurile esențiale sunt foarte populare, nu numai pentru că mirosurile lor parfumate sunt plăcute și revigorante, ci și pentru că oferă atât de multe beneficii pentru sănătate și sunt considerate sigure de utilizat în casă. De asemenea, simpla acțiune de a mirosi un ulei esențial poate avea o serie de efecte fiziologice măsurabile asupra corpului, precum: modificarea ritmului cardiac sau a tensiunii arteriale şi  modificarea activității undelor cerebrale.

Beneficii antimicrobiene și antivirale ale uleiurilor esențiale

Sistemul imunitar este un sistem extrem de complex, care contribuie atât la menținerea unui corp sănătos, cât și la apărarea împotriva agenților patogeni nocivi. Anumiți factori de sănătate și stări mentale negative pot face dificilă eficiența sistemului imunitar. Remediile naturale, precum uleiurile esențiale, pot susţine răspunsul imun al organismului.

Uleiurile esențiale au o listă lungă de proprietăți terapeutice, dar nu toate uleiurile esențiale acționează în același mod. De exemplu, unele uleiuri esențiale funcționează într-un mod complex, în timp ce altele acţionează specific. Unele uleiuri esențiale pot produce un răspuns rapid, în timp ce altele pot avea o acțiune cumulativă mult mai lentă.

Multe uleiuri esențiale pot lucra în sinergie între ele și pot aborda mai multe aspecte ale sănătății în același timp. În timpul unei infecții, pentru a obține beneficii maxime din uleiurile esențiale, este important să alegi un număr mic de uleiuri esențiale care să ofere atât beneficii holistice, cât și beneficii fiziologice, pentru a crește bunăstarea fizică și mentală care, la rândul său, poate stimula imunologia.

Beneficii Neuro-Psiho-Imune

După cum s-a menționat deja, o bună imunitate este direct legată de bunăstarea mentală, deoarece orice stare psihologică negativă sau supărare emoțională poate afecta capacitatea sistemului imunitar de a detecta agenții patogeni. Nivelurile de stres sunt, de asemenea, un factor în răspunsul imun eficient, deoarece modificările nivelurilor hormonilor de stres pot, de asemenea, să scadă imunitatea. Prin urmare, îmbunătățirea bunăstării mintale ne poate ajuta la șansele de a lupta împotriva infecțiilor și bolilor și la optimizarea funcției biologice. Mirosind în mod regulat acele uleiuri esențiale care sunt înălțătoare, calmante, relaxante, antidepresive, stimulante și tonice, pot da corpului și minții un impuls și pot contribui indirect la lupta împotriva infecţiilor.

 

Sinergia uleiurilor esențiale

Sinergie înseamnă a lucra împreună. Sinergia apare în mod natural între diferiții constituenți ai unui ulei esențial și conferă uleiului beneficii terapeutice unice. Concentrația fiecărui component într-un ulei esențial afectează, de asemenea, valoarea sa terapeutică. Uleiurile esențiale cu constituenți și proprietăți similare pot fi adăugate împreună pentru a face remedii aromaterapeutice mai puternice. Singurul dezavantaj cu astfel de amestecuri sinergice este că unii constituenți pot avea efecte adverse, astfel încât este importantă verificarea toxicității potențiale a uleiurilor esențiale sau a constituenților.

Uleiurile esenţiale potrivite pentru menținerea sănătății aparatului respirator și imunitar

Pentru a preveni infectările virale putem aplica  câte o picătură de ulei esențial, de fiecare dată când purtăm masca de protecție. Pe lângă efectul de protecție, uleiurile esențiale ne conferă și o stare de bine și un  efect anti-stres.

Iată cele mai utile uleiuri esenţiale: